Turkcell Teknoloji Zirvesi


 Zirve Notları

Zirve'nin birinci gününde,

"Akıllanan Makineler Şirketlere ve Türkiye'ye Kazandırıyor",
"Giyilebilir Teknoloji ve Mobil Güvenlik", 
"Geleceğin Araçlarında Güvenli ve Keyifli Seyahatin Sırları",
"160 Karakter'den Yeni Pazarlama Açılımlarına'', 
''Big Data: İnovasyon, Verimlilik ve Farklılaşmaya Giden Anahtar",
"Akıllı Eğitimle Akıllı Gelecek",
"Türkiye'nin Enerjisi Akıllı Şebekeler ile Artıyor" başlıklı paralel oturumlarda 100'ün üstünde fikir önderi konuşmacı olarak yer aldı. 


Tekno-illüzyonist Marco Tempest'in gösterisiyle başlayan zirvenin birinci günde, Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ana konuşmacılar olarak sahne aldı.


Turkcell Superonline ve Turkcell Global Bilgi gibi Grup şirketlerinin üst düzey yöneticileri de panellerde moderatör ve konuşmacı olarak yer aldı. 50'yi aşkın paralel oturumun ardından Zirve'nin ilk günü Candan Erçetin'in verdiği konserle sona erdi.*Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ikinci günü olan 13 Kasım'da (bugün) ana konuşmacılar, Wired dergisinin kurucu editörü ve yaşayan en ilham verici teknologlardan Kevin Kelly ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş'tı.

İş'te Teknoloji Hamlesi'nin derinlemesine masaya yatırılacağı ikinci günde "Önümüzdeki 10 Yıl" başlıklı oturumlarda perakende, sağlık, spor, enerji sektörleri ayrı ayrı, konunun uzmanları tarafından ele alınacak. Etkinlik, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın teknolojik yenilikleri hicvedeceği İLERİTKNLJ gösterisi ile son buldu.


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş: 
*4 yıl önce 23 konuşmacı 800 katılımcı ile yola çıkmıştık, bugün 200 fikir önderini 100'ü aşan oturumda 2 gün boyunca buluşturacağımız Turkcell Teknoloji Zirvesi'ndeyiz. 
*Turkcell olarak farklı ölçeklerdeki ve farklı ihtiyaçlara sahip yaklaşık 520 bin şirkete hizmet veriyoruz. 

*Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega, teknolojik dönüşüma ayak uydurmanın şirketler için önemine işaret ederek, "Geleceğin başarılı şirketleri bugün doğru teknolojileri seçenler olacak" dedi.



*Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv; konuşmasında, inovasyon ve farklılaşmayı başarının anahtarı olarak gösterdi. Ciliv, yeni dünyayı iyi okuyanların hızla yükselebilidiğini, okuyamayanların ise yok olduğunu vurguladı.

*Mobilsiad Başkanı Kerem Alkin: '' Enerjide biliyorsunu meşhur bir slgan vardır 'En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir' diye... Eğer, makineler arası iletişimle enerjide yılda yüzde 10'luk bir tasarruf sağlarsak, yaklaşık olarak 300 milyonluk tasarruf, buna karşılık eğer elektirik enerjisinde maruz kaldığımız yüzde 70 oranındaki kaçağı bitirmeyi başarırsak daTürkiye ekonomisi için 3 milyar lira düzeyinde bir tasarruf olur.

Eğer suyu etkin bir şekilde kullanır ve kaçakları önlersek, suda yüzde 10 tasarruf sağlandığında yılda 117 milyon lira, eğer daha geniş kapsamlı bir başarıya imza atarak kaçak ve kayıp oranını yüzde 50 civarında azaltırsak aşağı yukarı 600 milyon lira civarında bir kaybı önlemiş oluyoruz."




*Ana oturumların yanı sıra 50'yi aşan paralel oturumda yüzlerce fikir önderi ve iş dünyasının önde gelenleri dünyada yaşanan teknolojik dönüşüm ve bunun iş dünyasına yansımaları mercek altına alındı. 
Fuaye alanında açılan ve Turkcell'in farklı sektörlere yönelik teknolojik uygulamalarını gözler önüne seren standlar da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 


*2016 yılında 1 milyar küresel müşterinin akıllı cihazlara sahip olacak.

*Turkcell, Zirve boyunca fuaye alanında oluşturulan özel standda 150 Mbps'e varan Long Term Evolution (LTE) teknolojisini deneme fırsatı da sunuyor. Dileyenler, 4G teknolojisiyle ilgili özel eğitilmiş teknoloji uzmanlarından da bilgi alabiliyorlar.




Cem Yılmaz/İLERİTKNLJ:
''Kareli gömleklilerden çok yazılımcı çıkıyor.''
"Bence teknolojinin son ürünü insan olacak!Bugün düğmesine bastığın kettle belki insanın atası, nereden biliyorsun?''


Teknolojinin, pazarlamanın ve inovasyonun birlikteliğini yaşadığımız bu etkinliği genel olarak değerlendirecek olursak;

*Turkcell organizasyonu en ince ayrıntısına kadar planladığını göstermiş oldu.
*Organizasyonda Turkcell görevlileri kibar ve genel olarak dikkatli davrandı.

*2 gün de dolu dolu geçti 100'ü aşkın oturum sayesinde.
*Kurulan standlar ve Turkcell'in kendi tanıtımları başarılıydı.
*Sosyal medya entegrasyonunda Twitter/Foursquare gibi platformlarda #TeknolojiZirvesi etkisini gösterdi.
*Haliç Kongre Merkezi seçimi de genişlik ve yerleşim planlamasıyla doğru seçim olduğunu gösterdi.
*İlk gece Candan Erçetin, Zirvedeki Şarkılar ile davetlilere güzel dakikalar yaşattı.
*Kapanış gecesinde ise Cem Yılmaz, İLERİTKNLJ ile davetlileri güldürdü,eğlendirdi.