Google:Hummingbird Algoritması

Hummingbird

Bugün 15. yaşını kutlayan Google'ın son algoritması: Hummingbird!

Hummingbird ile adlandırılan yeni Google algoritması; Caffeine, Panda, Penguin gibi diğer algoritmalardan sonra 4. yeni nesil algoritması olmuş oldu. Her algoritmanın çıkmasındaki amaç Google’ı kullanan insanların arama sonuçlarında daha kısa adımlarla daha faydalı bilgilere ulaşmak oldu.

Caffeine algoritması kullanıcılara site hızlarını arttırma konusunda yardımcı oluyorken, Panda algoritması ve Penguin algoritması kopya içerik kullanan websiteleri arka sıralara atarak, daha kaliteli içerik sunma da yardımcı olmuştur.Hummingbird algoritması ise kullanıcılara daha hızlı ve daha kesin sonuçlar getirmeyi hedefliyor. Ayrıca Google’dan yapılan açıklamaya göre Hummingbird algoritması, çıkartılan Caffeine'den sonraki en büyük ve en etkili algortima olduğu söylenmektedir.

Hummingbird ile birlikte PageRank artık önemli değil dense de yine Google’dan yapılan açıklama bunun doğru olmadığını söylemektedir. Google’un söylediğine göre PageRank, Hummingbird’ün dikkat ettiği 200 ana maddeden sadece biri olduğudur. Kısaca,PageRank hem kullanıcılar hem de SEO için hala önemli bir maddedir.

Google Hummingbird algoritması 3 aydır etkili. SEO tarafında ise Hummingbird’ün şimdilik herhangi bir etkisi olmayacağı, site içeriklerinin kaliteli ve kendilerini özgü olmasının yeterli olacağı Google tarafından söylenmektedir.

Son olarak Google’ın kuruluş tarihinden bugüne neler yapıldığını gösteren çizelgeyi inceleyebilirsiniz.

Google Search Timeline