Apple Tanıtım



*iPad mini 2'nin resmi adı iPad mini with Retina Display oldu. Fiyatı 399 dolardan başlıyor. iPad mini 2'de de 64 Bit mimarili A7 işlemci ve M7 haraket sensörü kullanılacak. iPad mini 2 Retina ekranla geliyor.
iPad
*Çift Wi-Fi anteni ile iPad Air daha hızlı internet bağlantısı sunacak.
iPad Air
iPad isim değiştirdi ve ismi iPad Air oldu. iPad Air5 Megapiksel kamera, çift mikrafon ve 1080p Full HD video kayıt özelliğine sahip.iPad Air ile herşey 2 kat daha hızlı.iPad Air64 Bit A7 işlemci ve M7 sensör ile geliyor. iPad Air'ın çerçevesi küçüldü ama hala 9.7 inç büyüklüğünde.iPad Air sadece 7.5mm kalınlığında!

iPad

*Sadece iPad'e özel 475 bin uygulama var
*Apple, tablet sektöründe iPad ile %81 gibi bir alana hükmediyor.
*iPad bugüne kadar 170 milyon adet sattı.
*Her iki iPad'te de parmak izi okucuyucu bulunmuyor.
*iPad mini with Retina Display için 79 dolara renkli SmartCase'ler satılacak.
SmartCase
*iWork uygulamaları da yeni Mac ve iOS cihaz alanlara ücretsiz olarak sunulacak.
*PagesNumbers ve Keynote uygulamaları da 64 Bit'li iPhone 5s ile uyumlu olacak.
*iLife yazılımları etkinlikten sonra güncellenecek.
*GarageBand yeni Mac ve iOS cihaz alanlara ücresiz olarak sunulacak.Garageband uygulaması artık 16 kanalı destekleyecek. Logic'teki Drummer özelliği artık GarageBand'te de olacak. 



*MAC Pro'nun 4 çekirdekli işlemcili, 12 GB DRAM'li sürümü 2999 dolar ile satışa sunulacak. MAC Pro'da ayrıca genişletilebilir 1TB Flashtabanlı depolama bulunacak. MAC Pro Yeni nesil Intel Xeon 4,6,8 ve 12 çekirdekli işlemcilerle Aralık ayında satışa sunulacak. 15 inç Macbook Pro ise 1999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. 15 inç Macbook Pro'da 2.4GHz i5 işlemci, 4GB Ram, 128GB SSD ve GeForce GT 750 ekran kartı bulunacak.


*MAC Pro ThunderBolt 2 portu ve 4K desteği ile geliyor.

*iMac'ten bu zamana kadar çıkan Mac'ler bu güncellemeyi yükleyebilecek. Mavericks güncellemesi ücretsiz olacak güncellemesi ücretsiz olacak.OS X Mavericks ile bildirim merkezi, haritalar ve takvim uygulamaları baştan aşağı yenileniyor. OS X Mavericks daha az pil tüketiyor. Macbook Air'lar bu sayede 1 saat daha fazla kullanım süresi sağlayacak.

Yeni Macbook Pro'lar 4.G. Intel Haswell işlemci kullanacak ve daha ince ve hafif olacak.(13 inç)

*Apple cihazlarının %64'ü iOS 7 kullanıyor.
*iOS 7'nin kullanım oranları açıklandı. günde 200 milyon cihaz iOS 7'ye geçti.
*iPhone 5c ve 5s'in ilk haftada 9 milyon adet sattığı açıklandı.