SosyalMedya Notları

Twitter Direkt Mesaj'da takip zorunluluğunu kaldırdı

Twitter direkt mesaj özelliğinin sınırlarını genişletti. Artık tüm takipçilerin takip ettikleri hesaba direkt mesaj gönderip bu kullanıcılara doğrudan ulaşma şansı var.
Şimdiye kadar Twitter üzerinden bir kullanıcıya direkt mesaj göndermek için karşılıklı olarak birbirinizi takip etmeniz gerekiyordu. Ancak Twitter ayarlarına gelen son değişiklikle siz onları takip etmiyor olsanız da tüm takipçileriniz size direkt mesaj gönderebilecek.







Eğer takipçilerinizin size direkt mesaj gönderebilmesini istiyorsanız Twitter ayarlarından “Herhangi bir takipçiden direkt mesaj al” kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. Bu ayarı aktif hale getirdikten sonra tüm takipçileriniz mention’larla sesini size duyuramasa da özel mesajla size ulaşabilecek.


NOT: Yapılan yeni bir düzenlemeyle Twitter artık RT ettiğiniz bir başkasının postunu sizden görüp RT edenleri de gösteriyor. (RT of your RT)

LG Kavisli Telefon Üretecek

LG’nin bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen esnek OLED ekran teknolojisine sahip olacak G Flex, beklenenin aksine sadece ekranda bir esneklik sağlayacak. Cihazda kullanılan esnek ekranın sadece 0.44 mm inceliği ve 7.2 gram ağırlığı bulunacak.

6 inç boyutunda olacağı ifade edilen ekranı cam yerine plastik yüzey kullanılarak geliştiren LG, bu sayede G Flex’i daha dayanıklı hale getirmiş olacak. İddiaya göre LG, kavisli akıllı telefonu G Flex’i Kasım'da  resmi olarak tanıtacak.

INSTAGRAM vs. VINE
Twitter mikro video paylaşım servisi Vine‘ı duyurduktan kısa bir süre sonra Facebook Instagram’a video özelliğini ekledi.Instagram ve Vine işlevsel olarak aynı olsa da temelde birçok farklılığa sahip.En temel fark video kayıt süreleri. Instagram’da 15 saniyelik videolar kaydedebilirken Vine üzerinde sadece 6 saniyelik videolar kaydedebiliyorsunuz. Aslında Vine’ı özel kılan bu süre.
Mikro video paylaşım servisinin video paylaşım servislerinden ayıran en önemli özelliği video kayıt süresinin kısa olmasıdır. Instagram daha çok video paylaşım servisi gibi çalışıyor. Vine ise Twitter gibi mikro hizmet sunuyor. Twitter Vine’ı oluştururken şirket kültüründen taviz vermemiş.
Instagram-Vine arası farklılıkları özetleyen, Techcrunch tarafında oluşturulan aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

INSTAGRAM vs. VINE